_
Téli táj
 • 2017. jan. 10.
 • 222
 • 25
 • 9
 • beágyazás
  XXL XL L M S XS
  px
  HTML
  URL
 • jelentem
Gyártó: Canon EOS 350D
Fókusztáv: 100mm
Rekesz: f/11.0
Zársebesség: 1/500
ISO: 400
Készült: 2009. ápr. 28. 13:19
Kevesebb
Több

Hermi   2017. január 10.

Igazad van Karolina, de az is feltűnt, hogy az úttest száraz??? Mint nálunk, ha hó esett...

Nagy Karolina   2017. január 10.

Hermi amikor Bécsből jöttem hazafelé, Ausztriában mindenütt száraz volt az út egészen a magyar határig. És nem volt fehér a sótól. Nem tudom mivel csinálják. Itthon viszont a só lemarja a kutyusok lábát, figyeltem hogy inkább próbálnak a hóban menni.

Hermi   2017. január 10.

Karolina: én is láttam néhány napja egy videót, hogy az osztrák oldalról átjőve milyen útviszonyok vannak, pedig ott száraz az út! Talán Béla elmondja majd, hogy a norvégok hogyan csinálják:-)

Balla Béla   2017. január 11.

Egyszerű. Időben letakarítják az utat. Ha jól tudom - havazás előtt már olyan vegyszert szórnak, hogy mikor elkezd havazni rögtön elolvad tőle. Aztán ha éjszaka megindul a havazás nem várják meg a reggeli műszakot, hogy majd az elintézi, hanem rögtön elindulnak a hómarók.

Hermi   2017. január 11.

Szóval ilyen egyszerű a képlet! Csak tudnám, hogy miért nem tudunk tanulni ilyeneket olyan helyekről, ahol ez már bevált...:-(

Balla Béla   2017. január 12.

Persze Norvégiában is csak a déli - melegebb - országrészben ilyen egyszerű. Lillehammertől északra már tilos a sózás és vegyszerezés - természetvédelem miatt. Az onnan még több mint kétezer kilométeres északi norvég tájakon csak hóekézni szabad. Ezért az utakon mindig van hó, vagy jobb esetben jég. Ezen viszont biztonságosan lehet közlekedni szöges téli gumikkal - ami itt mindenkinek van.

Hermi   2017. január 12.

Hát, van egy kis különbség a két nép felfogása között...
Itt már a két centis hó is felborítja a forgalmat, de olyan ritkán van hosszabb ideig nagyobb hó, hogy nem lehetne rávenni az embereket a szöges gumira... Még jó, ha egyáltalán a nyári gumit lecserélik...

Kedvencnek jelölték
Gyűjteményekben
Albumokban