_
...és te hogy érzed magad Magyarországon?
  • 2010. aug. 11.
  • 1287
  • 2
  • 19
  • beágyazás
    XL L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
Keleti nők párbeszéde egy budapesti piac bejárata előtt.
Gyártó: Nikon D3000
Fókusztáv: 165mm
Rekesz: f/6.0
Zársebesség: 1/1000
ISO: 200
Készült: 2010. aug. 10. 15:29
Kevesebb
Több

vonatok   2010. augusztus 14.

És még ez Magyarország..... (Elszomorító )

anna schwelung   2010. augusztus 15.

...elképzelem, hogy hasonlóan vélekednek egy távoli országban, amint egy magyar diplomata, üzletember felesége, vagy lánya megjelenik talpig matyóruhában, vagy piros-fehér csíkos szerelésben:-(

vonatok   2010. augusztus 16.

Az lehet, de az nem mindennapi viselet.

vonatok   2010. augusztus 20.

Üdv Norbikapitány!

Ez lehet!

De még soha nem láttam olyant hogy Német, Franciaország és még sorolhatnám hogy matyó hímzésben járkálnának mindennap a kint élő magyarok! Tudom hogy nekik ez a vaslásuk.....

Evaneni38   2010. augusztus 21.

vonatok: szerintem mindenki viseljen azt, ami neki tetszik. Hagyjuk egymast bekeben elni.

Evaneni38   2010. augusztus 21.

egyebkent ez inkabb Budapest, ha szabad me'g ennyit hozzatennem. Gondolom, ilyen aranyban elofordulnak a nagyvarosokban mashol is eltero viseletu emberek. Azt hiszem, pl. Simontornyan ritkabban latni ilyet:).

stormie   2010. augusztus 21.

Sokat mondó kép ( és itt nem a nemzetiségükre, v ruhájukra célzom) Jó kép! :)

anna schwelung   2010. szeptember 04.

...sajnálom, hogy vitaindító volt a fotó:-((( ...nem annak szántam, bár tudom, hogy ezen a 93ezer négyzetkilométeren nemcsak hogy igény van a rasszizmusra, hanem egyértelműen dúl a rasszizmus:-(((

stormie   2010. szeptember 05.

Igazán nincs mit!Ami jó, az jó! ;)

tacsifoto   2010. november 18.

Én ezt nem érzem rasszizmusnak.
A magyarokra egyáltalán nem jellemző a népviselet mindennapos, városi használata, ellentétben az osztrákokkal, ahol a dirndli kényelmes városi viselet lett.

A nemzetközi túrákon már száz méterekről fel lehet ismerni, hogy milyen csapat közeledik. Az osztrákok csakis zöldben és barnában sétálgatnak, túráznak és vadásznak.

feketekave   2010. november 29.

a fotón nincsen csador, hanem kendő van a fejükön. fehér bőrűek a hölgyek, talán apácák, vagy papnők. annyi féle vallás van már bejegyezve, hogy.......
a sokszínűség amúgy is gyönyörködtet. sokat utazom miközben elvárom, hogy úgy bánjanak velem, mint egy baráttal, és akkor én is így viszonyulok hozzájuk idehaza.
Reggelente látok kisiskolás lányokat csadorban, vagy hagyományos japán iskolás öltözékben iskolába menni. mindig elmosolyodom, szívem szerint megszólítanám őket, de félek, máshogy adná ki magát (pedo...)
pedig érdekel, hogy miért itt és milyen különbözőségeket élnek ők meg.

gulicse   2011. július 09.

Igaz, h. később, de nem későn, én is feketekaveval osztozom.(Meg Annával)
Hajdanán, 600 éve olyan "szép" egyöntetű volt a város. A természetes színek uralkodtak, a piros, kék, fehér, fekete, rózsaszín még véletlenül sem, az, h. egy férfi ne szürke, fekete, barna öltönyben jelenjen meg, az elképzelhetelen; aztán később, ha a fiataloknak abroncsos szoknya volt a divat, akkor abban pompáztak mindannyian, de jó pár évvel azelőtt meg úriember,-nő kalap nélkül nem mehetett ki, frissen ondolált haj /frissen nyírt bajusz, pomádé; és ha valaki másként öltözött, azt kinézték. Ragozhatnánk, nem érdemes.
A képen nekem a gurulós kocsi tetszik.

anna schwelung   2011. július 09.

egyetértek!....kivéve a gurulós kocsival....hacsak nem nekem kell a piacról hazahúzni!

tacsifoto   2011. július 09.

Anna én már szemérmetlenül húzom a kocsit....
El jutottam arra a szintre, hogy nem érdekel....
Ha nem tetszik az illetőnek, hazahozhatja helyettem.

anna schwelung   2011. július 09.

...én sem vagyok szemérmes....talán erőm is lenne hozzá....de a fényképezőgép ilyenkor is nálam van és az esetleges pillanatképhez 2 kéz kell.

tacsifoto   2011. július 09.

Anna: detto!
Egyszer az üres húzós kocsit elengedtem, hogy egy felvételt készítsek, mire a szél jó messze kivitte az út közepére.

gulicse   2011. július 10.

Jaj, bocs! Nem a gurulós kocsi esztétikumát/praktikumát akartam véleményezni, hanem arra céloztam, h. engem mennyire segít eligazodni... Elmondom, jó? (Legfeljebb nem olvassátok el ; -) )
Szóval: mit látunk: fiatalok, fejükön a kendő, ez az, ami miatt felfigyelünk rájuk, mert itt, M.o.-on ugyan tipikusnak mondható a környezetük, a viseletük nem. A gurulós kocsi meg azt sejteti,h. a bal oldali nem turista, valószínű, itt él. A testtartás, a kézmozdulat, a két nő látható kommunikációja meg már sugallja a címet ("csak" észre kell venni). Nekem ezért "jó" a kocsi. Azért tetszik a kép, mert benne van a történet is. De ez az én titkom. ;-))

Kedvencnek jelölték
Gyűjteményekben
Albumokban