_
Feketemunkás
  • 2018. febr. 15.
  • 475
  • 21
  • 5
  • beágyazás
    XL L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
Kevesebb
Több

anna schwelung   2018. február 16.

Szabatosan fogalmazva, jóasszony. Látod milyen keblek duzzadnak a munkás keze alatt?

Hermi   2018. február 16.

Remek cím!!:-)) Szerintem ő sem sok hóembert épített a szülőhazájában:-)

anna schwelung   2018. február 17.

Nem is kekeckedésként vettem, BCsillus!
Nem vagyok rasszista, engem a bevándorlók sem érdekelnek, érdekes módon egy sem bántott vagy szólt hozzám durván, amikor a Keletinél fotóztam. Nem is akar idejönni egy sem, hiszen innen inkább mennek, mennének az emberek jó okkal.
Egybe írva nem feltétlenül színt jelent (bár a néni kontrasztja erős a hóban), hiszen a gazembereknek a dolgozója sem színes bőrű.
https://24.hu/kozelet/2018/01/17/feketemunkas-a-fidesz-kereskedelempolitikusanak-cegeben/

anna schwelung   2018. február 20.

Csillus, én ismerem a körülményeid, beszélgettünk róla. Csak azért nem teszem ki a szomorú arc jelet, mert említetted, hogy ne sajnálkozzunk.
A "feketén" dolgozás nem a dolgozót minősíti. Hanem a helyzettel visszaélő munkáltatókat! De ők siránkoznak legjobban a közterhek miatt, miközben kizsákmányolóként élik az életüket. Szintén raktárvezetőként dolgozó párom munkahelyén a rengeteg targoncás, raktári kézi munkát bérmunkások végzik. Minimálbérért, miközben a bérbeadó fiatal gyerek évente cserélgeti a kocsijait, öltözetével akár divatlapban is szerepelhetne :-(

anna schwelung   2018. február 20.

Csillus, én 36 éven át a legnagyobb magyar fuvarozó raktárvezetője voltam, fillérre bejelentve 2004-ig. Metróépítés miatt a telephely megszűnés miatt a megbízóhoz átléptem, ahol a bér 2/3-a landolt papíron, egyharmada zsebben. Ezt én fizetéskor azonnal beváltottam eurora, hiszen gondolnom kellett a nyugdíjamra. 2008-ban az a telephely is besokallt, mentem a terméket raktározó cég új raktárába, ahol 3 jól kereső ember munkabérét állapították meg. A terméket, munkát ismertem, hiszen '98 óta nekik dolgoztam a cégeknél, de az nem volt nyilvánvaló, hogy ezért 3 ember helyett egyedül dolgozom négyezer négyzetméteren 200 termékkel irodában számítógéppel, nagyon gyakran kézi rakodással, még gyakrabban targoncával. Keserves egy év után (a válság idején 2009-ben)bocsátott el főnököm fél évvel a nyugdíjazásom előtt, mivel nem tudtam ellátni a munkát, amit addig hárman végeztünk a teljes megelégedésére, hiszen '98-ban az országba érkezése óta neki dolgoztunk. Ilyen és ehhez hasonlókat éltek-élnek át a kiszolgáltatott helyzetben lévő emberek. Én "csupán" annyiban, hogy 36 év után sodródtam, hiszen máshoz nem értettem, váltani már nem tudtam 5 évvel a nyugdíj előtt. Viszont a minimálbéreseknek, zsebbe keresőknek nyugdíjuk sem lesz :-(

Kedvencnek jelölték
Gyűjteményekben
Albumokban