_
Halak a halban.
  • 2011. ápr. 01.
  • 767
  • 0
  • 11
  • beágyazás
    L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
ebédhez készülve.
Gyártó: Panasonic DMC-LZ8
Fókusztáv: 5.2mm
Rekesz: f/3.3
Zársebesség: 1/30
ISO: 100
Készült: 2011. ápr. 01. 10:02
Kevesebb
Több

kamu   2011. április 03.

miért páratlanszámu félhal van a tálban?
Hát ha ezek a törpeharcsák, akkor szép méretes darabok voltak

Ági mama   2011. április 03.

Kamu, valóban ezek már fél halak, mert hiányzik a testük és a bőrüket is levetették. Hogy miért páratlan számu? erre nem tudok válaszolni.
A törpeharcsák nálunk igen jól érzik magukat itt a Keleti főcsatorna tiszta vizében. Talán azért nőnek meg ennyre.
Leirom, hogy aznap amikor feltettem a fotót hogyan készítettem el. Ez a hal egyébként a kdvencem, igen finom és nincs benne szálka, tehát ezt be sem kell irdalni. /Az öcsém beirdalta!/ Jót nevettem rajta.

Ági mama   2011. április 03.

a recept: ugyanugy mint a keszeget besózom, borsozom, őrölt köménnyel is megszórom. Fél, vagy egy órát hagyom igy állni.
Csinálok egy pörkölt alapot, teszek bele
1 db. zöldpaprikát,, 1 db. paradicsomot..
Ha nincs friss, akkor én lecsót teszek bele. /Azt saját magam teszem el télire, igy mindig van/
Teszek bele egy kisebb babérlevelet, nem nagyot mert akkor keserű lesz, csak kicsit! .
Jól összefőzöm, majd bele teszem a harcsákat.
Együtt főzöm tovább. Mikor már puhára főtt, csinálok egy jó tejfölös habarást, kevés liszttel. Rá öntöm felrottyan és kész. Közben azért kóstold meg, hogy elég sós-e. azt lehet bele tenni ha szükséges.
Finom hozzá a krumpli gomóc, de a nokkedli is, vagy krumplipüré. Jó étvágyat hozzá!.

Ági mama   2011. április 03.

Kamu,a törpeharcsát szoktam még ugyanugy kisütni mint ahogy a keszeget leírtam, de rántani is szoktam, akkor a són kívűl egyéb fűszerekre nincs szükség.
Nagyon finomak!

kamu   2011. április 03.

Kösz a receptet, mentettem a szakácskönyvembe (privát használatra)
A törpeharcsa nagyon finom, havalaki rendesen tudja kezelni. (ha rosszul fogja meg az ember, akkor megszúr a tüskéje és az hajlamos begyulladni)
Ha meg ilyen szépek vannak akkor érdemes kifogdosni őket.

kamu   2011. április 03.

Kösz a receptet, mentettem a szakácskönyvembe (privát használatra)
A törpeharcsa nagyon finom, havalaki rendesen tudja kezelni. (ha rosszul fogja meg az ember, akkor megszúr a tüskéje és az hajlamos begyulladni)
Ha meg ilyen szépek vannak akkor érdemes kifogdosni őket.

kamu   2011. április 03.

A tollvirágról meg csak annyat, hogy had tanuljanak a kis patkányok valami értelmeset is az iskolában

Mostmár tudom miért láttam időnként annyi meztelen nyaku csirkét vidéken. Kellett valakinek a toll !!
Bár ez nem csirketoll

De ügyi vagy

Ági mama   2011. április 04.

Kamu, az én pecásom már nagyon tudja hogyan már hogyan kell megfogni a törpikéket, hogy ne szúrjanak. Tavaly kb. 950 db-ot pucolt meg. /nagy a család/
A törpék meg elég nagyra megnőnek, lassan már nem méltó hozzájuk a nevük.

Ági mama   2011. április 04.

Kamu a szomszéd valószínűleg azért csináltatta be velünk a kerítésen a kb. 20 cs-es rést, mert neki is feltünt a kopasznyakú csirkéje. Megjegyzem a kakasára nem is gondolt mint tettesre!!!.

kamu   2011. április 04.

Akkor a tavalyi év fekete évként vonul be a földigiliszták és a törpik évkönyvébe

Nem képzelhető el, hogy a kakas le van fizetve a tollgyüjtés érdekében?
Egy jó kakas pörkölt tejfölösen, galuskával, fejes salátával ..............megsértődik a szomszéd, a törpi se rossz ugyanígy

Ági mama   2011. április 04.

Kamu, mi gyakrabban eszünk halat mint kakast. Megjegyzem az is nagyon finom!
Földi giliszta meg van a kertünkben sok. Így ásta fel a férjem a kertet apránként gilisztát gyüjtve, aztán irány a peca!
Tollakból meg ha kifogyok elmegyek vadászni. Néha a gyöngytyúkok is alacsonyan repülnek!